kotli na pelete

vgradni kamini

kaminske peči na pelete

solarni sistemi

toplotne črpalke

klimatske naprave klime

kaminske peči na polena

Promocija

Osnovne razlike med toplozračnimi kaminskimi pečmi in pečmi na centralno ogrevanje

Osnovne razlike med toplozračnimi kaminskimi pečmi in pečmi na centralno ogrevanje
Toplozračna peč segreva prostor (ali več) z oddajanjem toplote s sevanjem ali vpihovanjem zraka v prostor. Peč za priklop na centralno ogrevanje pa se veže na ogrevalni krog enako kot plinska peč, ki jo imate; s to razliko, da vam ustvari prijeten ambient v bivalnem prostoru. Postavitev prostora mora omogočati cevne povezave od peči do centralnega ogrevalnega kroga.


 

Osnovna razlika med toplozračnimi pečmi in pečmi za centralno ogrevanje je:

1. Toplozračna peč segreva prostor (ali več) z oddajanjem toplote s sevanjem ali vpihovanjem zraka v prostor.

2. Peč za priklop na centralno ogrevanje pa se veže na ogrevalni krog enako kot plinska peč, ki jo imate; s to razliko, da vam ustvari prijeten ambient v bivalnem prostoru. Postavitev prostora mora omogočati cevne povezave od peči do centralnega ogrevalnega kroga.

V kolikor želite nadomestiti kotel (obstoječ plinski kotel, kotel na olje, polena ali elektriko), je vsekakor najboljša izbira kaminska peč s priklopom na centralno ogrevanje, ki deluje na popolnoma enak način kot kotel v kurilnici. Izbirate lahko med kaminskimi pečmi na polena ali pelete.

Obseg dela pri kaminski peči ali kotlu v kurilnici je popolnoma enak. Če imate doma kotel na polena, morate le-te sami nalagati v kotel, če želite, da vam je toplo. Enako je pri kaminih na polena.

Kaminske peči na pelete pa nam omogočajo enako komoditeto kot kotel na kurilno olje, plin ali elektriko. Večina peči ima manjše nekaj dnevne zalogovnike za pelete, nekateri modeli pa omogočajo dograditev večjih – celo letnih zalogovnikov. V takem primeru peč deluje avtomatizirano in vam za nalaganje oz. novo polnitev ni potrebno skrbeti.

Cene kaminskih peči na pelete za priklop na centralno ogrevanje so od 2.980 EUR+ddv naprej. V ponudbi imamo tudi modele, ki so s strani ekosklada subvencionirane in ne potrebujejo dodatnega zalogovnika za pridobitev subvencije.

Kaminska peč z razvodi in ventilatorjem omogoča izdelavo toplozračnih kanalov po katerih potuje topel zrak in s katerimi lahko ogrevate več prostorov. Ogrevate lahko tudi bolj oddaljene prostore ter prostore, ki so v nadstropjih.

Toplozračne kaminske peči brez razvodov so namenjene ogrevanju bližnjih ter sosednjih prostorov v katere toplota prehaja sama. Seveda so cenovno ugodnejše, vendar je delno še vedno potrebno ogrevati na osnovno centralno ogrevanje. Toploto oddajajo v prostor s sevanjem skozi steklo, če so obdane z akumulacijsko oblogo tudi še sevajo, največ toplote pa pri teh pečeh doprinese ventilator, ki topel zrak vpihuje v prostor.

Hermetično zaprte – na dolgi rok definitivno dobra odločitev, saj s preprečevanjem vdora hladnega zraka v prostor zagotavlja konstantno temperaturo in ne porablja kisika iz prostora, ker se kisik dovaja skozi dvoplaščni dimnik. Pogoj za vgradnjo takšne peči je seveda izdelava ustreznega dimnika.

Radiacijske peči nimajo ventilatorja in ogrevajo prostor izključno s sevanjem. So izjemno tihe saj ni ventilatorja, posledično je zato tudi manjša poraba električne energije, dodatno pa se lahko izkoristek poveča z izborom peči, ki je obdana s keramiko, ki toploto akumulira, in jo oddaja v prostor še 6-8 ur, tudi ko peč ni v delovanju. Predvsem vpliva na ugodje bivanja.

Ventilacijske peči delno oddajajo toploto v prostor s sevanjem skozi steklo. v kolikor so obdane z akumulacijsko oblogo sevajo še dodatno. Največ toplote pa doprinese ventilator, ki vpihuje topel zrak v prostor.

Novosti

  •  Ponujamo vam kamine, kaminske peči, kotle na pelete, toplotne črpalke..

    Dobrodošli na naši novi popolnoma obnovljeni spletni strani.
    Za vas želimo ustvariti stran, na kateri boste našli kar se da veliko informacij, s katerimi se boste lažje odločili za nakup ali obnovo vašega načina ogrevanja. Ukvarjamo se s prodajo in montažo kaminov (kaminov na drva in pelete, kaminskih peči (kaminskih peči na drva in pelete), kotlov za centralno ogrevanje (kotlov na drva in pelete, olje), solarni sistemi, toplotne črpalke...

    Več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.