kotli na pelete

vgradni kamini

kaminske peči na pelete

solarni sistemi

toplotne črpalke

klimatske naprave klime

kaminske peči na polena

Promocija

Znižajte vaše stroške ogrevanja

Ogenj je že stoletja pomemben del našega življenja. V preteklosti nas je kurjenje z drvmi ščitilo predvsem pred mrazom, sedaj pa je vedno bolj povezano z udobjem in domačnostjo. Naravni ogenj ima posebno moč saj v naše prostore prinaša toplino, udobje in sproščenost. Če so viri takšnega ogrevanja energetsko učinkoviti, kakovostno izdelani in estetsko oblikovani je njihova uporabna vrednost še toliko večja. 


ZNIŽAJTE VAŠE STROŠKE OGREVANJA
Še vedno ogrevate s kurilnim oljem? Ali drugimi vsak dan dražjimi energenti? Znižajte vaše stroške ogrevanja in se odločite za ogrevanje s kaminom.

Izbira »pravega« kaminskega kurišča oz. morda celo drastična sprememba ogrevalnega sistema naj bo preudarna in pretehtana odločitev. Zato se že sedaj začnite zanimati o tem, kakšne možnosti ogrevanja se Vam ponujajo. Res je, da se je težko odločiti za investicije dva, tri ali več tisoč evrov vendar moramo razmišljati v tej smeri, da se nam takšne investicije hitro tudi povrnejo. Ko se nam investicija enkrat povrne, pa vsako nadaljnje leto pomeni prihranek. Lahko tudi 1.000 EURali več samo na stroških ogrevanja.

Dostopnost ali kvaliteta? Ni nujno, da je to nasprotje! Proizvodnja BRUNNER-jevih kaminskih kurišč poteka po najmodernejših tehnoloških postopkih z najvišjo mero natančnosti. Vsi postopki so pod stalnim nadzorom kvalificiranega osebja odgovornega za kontrolo kvalitete.

Najpomembnejša razlika od drugih proizvajalcev je cilj tehnično dovršenega dizajna. Izdelki, ki so cenovno optimizirani, morajo izpolnjevati le najnujnejše zahteve, ki so definirane v osnovnem cenovno ugodnem načrtu. Tekom takšnega razvoja, ki bazira na cenovni optimizaciji izdelka, morajo razvojni inženerji odločitve prilagajati zaradi izbranih komponent na podlagi dostopne cene.

Rezultat se kaže v tem, da se s takšnim načinom načrtovanja proizvodnje izdelka (po cenovni politiki) določene tehnološko dovršene možnosti zapro - temu pravimo, da proizvodnjo določa prodajni in ne razvojno- tehnološki inženir. Izdelki tako postanejo cenovno dostopni, vendar veliko izgubijo na kvaliteti!

Pa je temu res tako?! Na prvi pogled da, vendar na dolgi rok vsekakor ne! 

Vodilni nemški proizvajalec kaminskih kurišč Brunner se ne strinja z razvojem izdelkov, ki bazirajo izključno na cenovni politiki le zato, da bi izdelek bil cenovno dostopnejši.

Pri razvoju izdelkov so predani v prvi vrsti funkcionalno optimiziranemu dizajniranju izdelkov. S takšnim pristopom v svoje izdelke vlijejo vso znanje in dolgoletne izkušnje inženrjev in tehnikov. Tako uspevajo najti prave rešitve v smislu funkcionalnosti in dolgi življenjski dobi kaminskih kurišč. Končni rezultat je izdelek, ki v podrobnosti ustreza vsem relevantnim pričakovanjem najzahtevnejših ljudi in jim prinaša veliko užitkov s popolnim ognjem vrsto let.

Brunner je brezkompromisno kratica za funkcionalnost in kvaliteto! 

Spomnite se starega pregovora: »Kdor poceni kupi drago plača!«. In resje tako! 

Ne kupujte najcenejšega kaminskega kurišča, saj ga boste na dolgi rok veliko preplačali.

(1) Investicija bo na začetku res nižja, vendar bo potrebno kurišče menjati prej kot v 10-letih. Pri Brunnerjevem kurišču pa lahko pričakujete življenjsko dobo nad 25 let. Če boste kupili poceni kurišče, ga boste torej 2-3 krat menjali, Brunnerjev kamin pa bi vam še vedno služil prvi.

(2)  Zamenjava kaminskega kurišča ne pomeni samo strošek za menjavo kurišča. Kamin ste si tudi obzidali po svojem okusu. Ko boste menjali kurišče bo skoraj zagotovo potrebno v celoti tudi podreti in na novo obzidati končno formo. In to predstavlja kar precejšen strošek.

(3)    In tretje dejstvo je večja poraba! S cenejšimi kurišči lahko pokurite tudi do 50% več drv kot bi jih, če bi se pravilno odločili.

Koliko ste torej preplačali poceni kaminsko kurišče? Minimalno 9.450 EUR. Dokazali vam bomo!

»Saj si ga ne morem privoščiti!«, boste vseeno rekli. Ni res. Brunnerjevo kaminsko kurišče je danes na našem trgu možno dobiti že za nekaj več kot 1.800 EUR (v ceni ni upoštevan DDV, ki se še vedno ob vgradnji upošteva v višini 8,5%). Res je, da je zasteklitev kurišča pri tej ceni ravna in da se vratca odpirajo na stran in ne dvižno, kar je dandanes tako priljubljeno. Vendar pa boste za zelo sprejemljivo ceno imeli doma vrhunsko kurišče, ki vam bo vrsto let dajalo prijetno toploto ob sorazmerno majhni porabi kuriva. 

Pa naredimo še cenovno primerjavo:

Recimo, da nabavite poceni kaminsko kurišče za 650 EUR (ali celo manj) ali pa se odločite za Brunnerjevo kaminsko kurišče in zanj odštejete npr. 2.200 EUR.

Razlika je 1.550 EUR.

Strošek vsega ostalega vas pride popolnoma enako: cevi za dimni priklop, material za obzidavo, regulacijske in razbremenilne rešetke, delo...

Razlika je torej le v ceni samega kurišča. Letno boste s poceni kaminom pokurili za 900 EUR drv. Če smo prej rekli, daje lahko razlika v porabi drv tudi do 50% manj bi to pomenilo, da bi za isti učinek - torej enako toploto v stanovanju, z Brunnerjevim kaminskim kuriščem potrošili le 450 EUR. To pomeni, da boste začetno višjo investicijo pokrili v 3,5 letih. Po koncu četrte sezone boste pa že prihranili.

Ob nadaljnjih vsaj še 21 -tih letih uporabe prvega Brunnerjevega kurišča boste tako skupaj prihranili neverjetnih 9.450 EUR (če seveda ne upoštevamo prej omenjenih dodatnih stroškov ob 2-3 krat-ni menjavi poceni kurišča).

Brunner-jevo kaminsko kurišče je torej dostopno prav vsem. 

V kolikor pa si lahko privoščite še kaj več, vam Brunner ponuja brezmejno izbiro možnosti tako v izbiri različnih tipov zasteklitev - od ravnega stekla, do odprtega iz strani, panoramskega pa vse tja do tunelske zasteklitve - pogled skozi kurišče; iz prostora v prostor torej. Poleg velike izbire različnih zasteklitev pa vam omogoča tudi dodatno varnost in komoditeto s popolnim avtomatizmom! Z elektroniko lahko avtomatično uravnavate tako dovod izgorevalnega zraka kot tudi upravljate celoten sistem ogrevanja, v kolikor ste si izbrali kurišče, ki ogreva celoten bivalni prostor s priklopom na centralni način ogrevanja.


Novosti

  •  Ponujamo vam kamine, kaminske peči, kotle na pelete, toplotne črpalke..

    Dobrodošli na naši novi popolnoma obnovljeni spletni strani.
    Za vas želimo ustvariti stran, na kateri boste našli kar se da veliko informacij, s katerimi se boste lažje odločili za nakup ali obnovo vašega načina ogrevanja. Ukvarjamo se s prodajo in montažo kaminov (kaminov na drva in pelete, kaminskih peči (kaminskih peči na drva in pelete), kotlov za centralno ogrevanje (kotlov na drva in pelete, olje), solarni sistemi, toplotne črpalke...

    Več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.