kotli na pelete

vgradni kamini

kaminske peči na pelete

solarni sistemi

toplotne črpalke

klimatske naprave klime

kaminske peči na polena

Promocija

Uporaba pelet pri kotlih in pečeh na pelete

Uporaba pelet pri kotllih in pečeh na pelete

Pri kotlih na pelete je strogo je prepovedana uporaba kakršnih koli drugih trdih ali tekočih goriv, razen  pelet. 

 
 


Za optimalno uporabo izdelka se priporoča uporaba pelet, ki imajo certifikat kakovosti s strani pooblaščenega organa. Uporaba pelet, ki jih ni odredil prodajalec/instalater oz. ali generalni uvoznik v skladu s priporočili proizvajalca lahko privede do okvare mehansko gibljivih delov kotla ali peči.

Pomembna procesa sta tudi shranjevanje in premikanje pelet:
- pelete je potrebno hraniti v suhem prostoru, umaknjeno od mraza; Visoka vsebnost vlage v peletih lahko povzroči, da se sesujejo v prah, kar povzroča večje kopičenje ostankov v območju posode za pepel in blokade sistema za dovod goriva (polža)!!!!!
- peleti se morajo premikati tako, da se prepreči pretirano drobljenje v fin  prah.

Upoštevanje teh dveh preprostih pravil  vam bosta omogočila boljši izkoristek goriva, kot tudi ohraniti mehanske gibljive dele naprave.

Kateri peleti imajo večjo kurilno vrednost?

Pojavlja se zmotno mišljenje, da so peleti iz lesa bukve najboljši, saj imajo lesovi iglavcev višjo vsebnost lignina v primerjavi s celulozo.

Prav zaradi lignina, ki ima večjo kurilno vrednost imajo peleti iz iglavcev posledično tudi višjo kurilno vrednost. Lignin je osnovni gradnik lesa in deluje kot vezivo, ki veže pelete skupaj.

Novosti

  •  Ponujamo vam kamine, kaminske peči, kotle na pelete, toplotne črpalke..

    Dobrodošli na naši novi popolnoma obnovljeni spletni strani.
    Za vas želimo ustvariti stran, na kateri boste našli kar se da veliko informacij, s katerimi se boste lažje odločili za nakup ali obnovo vašega načina ogrevanja. Ukvarjamo se s prodajo in montažo kaminov (kaminov na drva in pelete, kaminskih peči (kaminskih peči na drva in pelete), kotlov za centralno ogrevanje (kotlov na drva in pelete, olje), solarni sistemi, toplotne črpalke...

    Več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.