kotli na pelete

vgradni kamini

kaminske peči na pelete

solarni sistemi

toplotne črpalke

klimatske naprave klime

kaminske peči na polena

Promocija

Dovod svežega zraka

kamni kaminske pečiDovod svežega zraka

Izdelki, s katerimi ogrevamo prostore v katerih bivamo ali jih imamo postavljene v kotlovnici, kot so: kamin, kaminska peč na pelete, kotel na pelete, kotel na polena, kaminska peč na polena…… so grelna telesa, ki črpajo potreben zrak za svoje zgorevanje   neposredno iz okolja. 


Iz tega razloga in še bolj pomembno zaradi varnosti ljudi, ki ga uporabljajo, je treba grelna telesa namestiti v dovolj zračenem mestu, da se zagotovi stalen dotok zraka v vsakem trenutku.

Zato je nujno, da so narejeni zračniki na zunanji steni. Glej primer na sliki 1.1Slika 1.1:Primer dovoda svežega zraka.

V skladu z navedbami poročila v okviru uredbe UNI 10683, morajo imeti odprtine za dovajanje svežega zraka naslednje značilnosti:
1.Imeti morajo dovolj praznega prostora;
2.Biti morajo na višini čim bližje tlom;
3.Biti morajo ustrezno zaščitene z žično mrežo ali rešetko, tako da se presek ne zmanjša;
4.Postavljene morajo biti tako, da niso na noben način ovirane. 

             Pravilen dotok svežega zraka lahko zagotovimo z uporabo odprtin iz sosednjega prostora pod pogojem, da ima ta prostor neposredno zračenje in ni nevarnosti požara (kot so prostori za shranjevanje, garaže, skladišča), kot je urejeno s standardi UNI 10683. 

Novosti

  •  Ponujamo vam kamine, kaminske peči, kotle na pelete, toplotne črpalke..

    Dobrodošli na naši novi popolnoma obnovljeni spletni strani.
    Za vas želimo ustvariti stran, na kateri boste našli kar se da veliko informacij, s katerimi se boste lažje odločili za nakup ali obnovo vašega načina ogrevanja. Ukvarjamo se s prodajo in montažo kaminov (kaminov na drva in pelete, kaminskih peči (kaminskih peči na drva in pelete), kotlov za centralno ogrevanje (kotlov na drva in pelete, olje), solarni sistemi, toplotne črpalke...

    Več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.