kotli na pelete

vgradni kamini

kaminske peči na pelete

solarni sistemi

toplotne črpalke

klimatske naprave klime

kaminske peči na polena

Promocija

Kamini splošno

O kaminih splošno: KAMINI Z DUŠO IN TELESOM


Kaminska kurišča: klikni vsi modeli 

Dušo kaminu daje čistost delovanja in dovršena tehnologija. Osnova dobrega kamina pa je seveda uporaba kvalitetnih materialov. 


Sodobni kamini so na voljo v dveh glavnih različicah:

ogrevanje prostora zraka z radiacijo ali pretokom zraka (naravni ali prislini izpih s pomočjo ventilatorja)

ter
ogrevanje prostora s kaminom preko vode.
 

Pri tem ni važna vrsta ogrevanja - talno, stensko ali radiatorsko ogrevanje. Kaminsko kurišče se veže na vse sisteme; potrebno pa je seveda upoštevati varnostna navodila. 

Ogrevanje s kaminom je danes aktualen ogrevalni sistem sposoben ogreti celoten objekt.
Dušo kamina bi lahko primerjali s temelji pri hiši ter kvalitetno izgradnjo ob uporabi kvalitetnih materialov, ki zagotavljajo nizke energetske izgube. Lahko pa dušo kamina primerjamo tudi s školjko in motorjem pri avtomobilu. Kvalitetna školjka zagotavlja varnost in osnovo za dober avto, kar nadgradimo z vrhunskim in tehnično dovršenim motorjem. Ob uporabi kvalitetnih materialov, ki lahko imajo milijon različic, na koncu dobimo dober izdelek v svojem telesu.

Tako ima tudi kamin telo. Telo, katerega lahko izbirate po svojem okusu. Nekateri proizvajalci vam omogočajo veliko izbiro že izdelanih kaminskih oblog: od klasičnega ali rustikalnega stila, do modernega. Od velikih do majhnih, od vgradnih v steno do prostostoječih na sredini prostora ali prilegajoči se ob steno. Seveda pa imate pri kaminski oblogi popolnoma proste roke in lahko izrazite svoje želje. Vaša želja po ekskluzivnem in individualnem kaminu lahko postane resničnost! 

Ob tem pa je seveda najbolj pomembno pravilno izbrati srce kamina - kaminsko kurišče!

Na kakšne načine je možno ogrevati prostore?
Preden bi spregovorili o možnih način ogrevanja s kaminom je potrebno razumeti kakšen in koliko prostorov bi želeli s kaminom ogrevati. Dejansko je potrebno vedeti površino prostora, razporeditev prostorov, prostor za postavitev kurišča...

Veliko dejavnikov je, ki jih navadno laiki ne poznamo dovolj dobro in pogosto izberemo neustrezno kurišče. Upoštevati je potrebno torej veliko dejavnikov preden lahko izberemo najprimernejši način ogrevanja s kaminom.

kamini kaminska kurišča

Na kratko bomo predstavili tri različne sisteme ogrevanja, ki ob pravilni izbiri kurišča, omogočajo homogeno in enakomerno distribucijo toplote.

Sevanje.Toplota se akumulira v notranjosti kurišča in celotne kaminske strukture, ki lahko vključuje tudi kaminsko oblogo. Akumulirana toplota se nato počasi sprošča v prostor. To je zdrava toplota saj ne sproža dvigovanja prahu, vzdržuje relativno vlažnost prostora in ogreje človeško telo do kosti. Akumulacijo toplote omogočajo kvalitetna kaminska kurišča, ki so narejena iz debelih materialov in po napredni vrhunski tehnologiji.

Zrak: Toplota se sprošča s pomočjo konvektorjev, ki povzročajo pretok vročega zraka v prostor. S pomočjo prisilnega izpiha - torej z dodatnim ventilatorjem, lahko toploto distribuiramo v več prostorov. Za ogrevanje s pomočjo ventilatorja morate v osnovi izbrati kaminsko kurišče, ki je strukturirano za tak način uporabe.
Kvalitetni ventilatorji za kamine imajo vgrajene centrifugalne ventilatorje z dvojnim sesanjem, kar garantira optimalno termično distribucijo; seveda ob uporabi pravilnega, t.j. optimalnega razvodnega sistema.

Voda: To je idealen način za ogrevanje večjih površin in celotnih objektov. Homogena distribucija toplote skoti centralni ogrevalni sistem dejansko omogoča, da toplota z lahkoto doseže vse prostore v hiši in hkrati omogoča velike prihranke. Tak ogrevalni sistem lahko producira tako vodo za sanitarno rabo, kot tudi vodo za centralno ogrevanje ne glede na način ogrevanja v hiši - talno, stensko ali radiatorsko ogrevanje. Vgradnja je enostavna in se lahko integrira tako s tradicionalnimi kot tudi sodobnimi sistemi ogrevanja.

Novosti

  •  Ponujamo vam kamine, kaminske peči, kotle na pelete, toplotne črpalke..

    Dobrodošli na naši novi popolnoma obnovljeni spletni strani.
    Za vas želimo ustvariti stran, na kateri boste našli kar se da veliko informacij, s katerimi se boste lažje odločili za nakup ali obnovo vašega načina ogrevanja. Ukvarjamo se s prodajo in montažo kaminov (kaminov na drva in pelete, kaminskih peči (kaminskih peči na drva in pelete), kotlov za centralno ogrevanje (kotlov na drva in pelete, olje), solarni sistemi, toplotne črpalke...

    Več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.