kotli na pelete

vgradni kamini

kaminske peči na pelete

solarni sistemi

toplotne črpalke

klimatske naprave klime

kaminske peči na polena

Promocija

Kamini Brunner

Kamini Brunner

Katalog ponudbe: klikni vsi modeli

Nemški proizvajalec kaminov Brunner pri proizvodnji izhaja iz optimalnega delovanja, funkcionalnosti in kvalitete-brezkompromisno do zadnjega detajla.

Tehnologija kaminskih kurišč Brunner temelji na sevanju. Glede na potrebe in seveda želje se lahko odločamo med radiacijskimi kurišči in akumulacijskimi kurišči, ki preko sevanja oddajajo toploto v prostor in kotlovnimi – toplovodnimi kamini. Za gorivo uporabljajo polena ali pelete.
 

Akumulacija toplote v kaminski oblogi in večurno oddajanje toplote v prostor.

Toplota se akumulira v notranjosti kurišča in celotne kaminske strukture, ki lahko vključuje tudi kaminsko oblogo. Akumulirana toplota se nato počasi sprošča v prostor. To je zdrava toplota saj ne sproža dvigovanja prahu, vzdržuje relativno vlažnost prostora in ogreje človeško telo do kosti. Akumulacijo toplote omogočajo kvalitetna kaminska kurišča, ki so narejena iz debelih materialov in po napredni vrhunski tehnologiji.

Akumulacijski kamini 

Pri akumulacijskih kaminih se najbolj prijetna toplota sprošča preko sevanja z uporabo šamotne obzidave ali original brunnerjeve akumulacijske obloge. Koncept toplotnega sevanja se uporablja takrat, ko potrebujemo nizko, dolgo obstojno in enakomerno ogrevanje. S šamotno obzidavo ali original brunnerjevo akumulacijsko oblogo se toplota v njej kopiči in dolgotrajno oddaja v prostor. V prostor se sprošča postopoma preko zunanjih plasti. Tako se izravnajo viški v izgorevanju in prevelike temperaturne spremembe v prostoru.

Za tak način izvedbe se danes uporabljajo posebej narejena kaminska kurišča, ki imajo enako vlogo kot stare lončene peči. Takšna kaminska kurišča so narejena prav za obzidavo z originalnimi brunnerjevimi oblogami ali šamotom. Čas segrevanja in oddajanja toplote takšnega kaminskega kurišča je odvisen od akumulacijske mase.

Tak akumulacijski prostor je lahko narejen ročno, kar poznamo iz hiš naših babic in dedov. Iz šamotnih plošč se sestavijo pravokotni toplotni kanali, ki ustvarijo keramični vlečni sistem. Ali se uporabijo že original izdelane brunnerjeve obloge, ki imajo te kanale že vgrajene v oblogi. Ogrevalnim plinom se tako odvzame toplota, ki se kopiči v notranjosti kurišča in se nato preko površine sprošča v prostor.

V zadnjih letih se akumulacijski sistemi vse bolj uveljavljajo, saj je njihova prednost vsekakor v enostavnejši postavitvi, zračni pretok je zaradi gladkih prehodov bolj tekoč, bolj kakovosten in gostejši, material pa zagotavlja tudi večje sprejemanje in daljše hranjenje toplote. Zaradi tega je tudi sproščanje toplote enakomernejše. Pri akumulacijskih kaminih je akumulacijska skladiščna masa lahko postavljena ob ali nad gorišče. V prvem primeru se ogrevalni plini v nalitem pokrovu zbirajo kot glavni toplotni tok, s katerim segrejemo akumulacijsko maso, podobno kot pri lončeni peči. Takšen kamin je primeren za prostore, kjer je potrebna ali želena večja toplotno-sevalna moč. Pri kaminih z akumulacijskimi skladiščnimi masami, postavljenimi nad goriščem, pa so vroči ogrevalni plini speljani direktno v akumulacijsko maso nad njimi. S takšnimi kamini lahko hitro in z visokim izkoristkom ogrevalne energije ogrejemo majhne prostore.

Voda: 

To je idealen način za ogrevanje večjih površin in celotnih objektov. Homogena distribucija toplote skoti centralni ogrevalni sistem dejansko omogoča, da toplota z lahkoto doseže vse prostore v hiši in hkrati omogoča velike prihranke. Tak ogrevalni sistem lahko producira tako vodo za sanitarno rabo, kot tudi vodo za centralno ogrevanje ne glede na način ogrevanja v hiši - talno, stensko ali radiatorsko ogrevanje. Vgradnja je enostavna in se lahko integrira tako s tradicionalnimi kot tudi sodobnimi sistemi ogrevanja.

kamini

Seveda lahko tudi pri Brunnerjevih kuriščih izbirate med številnimi raznolikimi izvedbami zasteklite s stranskim odpiranjem vratc ali visoko dvižnih vratc z vertikalnim odpiranjem- navzgor.

Karakteristike:
VRATCA Z DVIŽNIM ODPIRANJEM z jermenom. Obojestransko so kroglični ležaji velikega premera za veliko obremenitev; do 670kg.
EASY-LIFT« sistem. Edinstven mehanizem za lahko in doživljenjsko uporabo/rokovanje dvižnih vratc. Steklo se ob čiščenju enostavno odpira in zapira z enostavnim pritiskom na gumb - z »klick-klack« sistemom pri kaminskih kuriščih z dvižnim odpiranjem vratc. »easy-lift« mehanizem.
ČISTO STEKLO 
Vhod zraka, ki prehaja v notranjost kurišča je nastavljiv preko dimnika in ustvarja pred steklom zračno zaveso, ki preprečuje nalaganje prašnih in sajastih delcev na površino stekla.
OPCIJA DVOJNE ZASTEKLITVE
 (do 50% manj oddajanja toplote skozi steklo ob izbiri dvojne zasteklitve).
DOVOD ZRAKA ZA IZGOREVANJE dovod zunanjega zraka se izvede popolnoma hermetično.
SAMOTNA NOTRANJOST KURIŠČA sestavljena iz šamotnih delov za visok termični doprinos.
NAJBOLJŠE EMISIJE (tehnični podatki izpolnjujejo najnovejše standarde emisij izpustov).
»KLICK-KLACK« sistem omogoča enostavno odpiranje in zapiranje vratc s pritiskom na gumb.
DOVRŠEN ZAKLJUČEK KURIŠČA različni okvirji za vgradnjo za obzidavo.
»PUZZLE-PROFIL« stabilen vratni okvir, primeren za enojno ali dvojno zasteklitev.
SILIKATNA TESNILNA VRVICA fleksibilna tesnilna vrvica zdrži temperature do 1000°C - pogoj za stalno tesnost vratne konstrukcije
ROČICA za odpiranje je snemljiva in zračno hlajena

Dolgoletne izkušnje in znanje o karakteristikah uplinjanja lesa, izgorevanja termičnih obremenitev vseh sestavnih delov iz katerih so kurišča izdelana, so skrite v vsakem Brunnerjevem kaminskem kurišču.

kamini brunner 

Vse ostalo leži v rokah izvajalcev, ki vam v pravi vrsti svetuje pri pravilni izbiri primarnega kaminskega kurišča in vam vaš kamin pravilno vgradijo ter v kvaliteti uporabljenega lesa. Izberite preudarno in premišljeno!
 

KAMINI IN KAMINSKA KURIŠČA BRUNNER

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.