kotli na pelete

vgradni kamini

kaminske peči na pelete

solarni sistemi

toplotne črpalke

klimatske naprave klime

kaminske peči na polena

Promocija

Kamini Palazzetti

Kaminska kurišča

Kaminska kurišča: klikni vsi modeli

Estetsko oblikovan kamin namreč ni le lepotni, estetski dodatek prostora, temveč naprava za ogrevanje celotnega doma. Z novimi tehnologijami izkoriščanja energije. Ki nastaja pri izgorevanju, pa lahko z enim samim kaminom ogrejemo tudi več prostorov.

Namesto klasičnih odprtih kaminov danes v naših domovih uporabljamo zaprta kurišča z zasteklitvijo- kaminske vložke. Razlog tiči v izjemno visokih delovnih temperaturah in posledično nizkih emisijah izpustov C02.

Možnost za to se je ponudila z iznajdbo steklo keramike, ki iz odprtega kurišča naredi zaprto kurišče ter nastavljivim dovodom svežega zraka. Seveda so pri izvedbi/proizvodnji velike razlike med evropskimi ponudniki. Površno lahko ponudnike primerjamo samo po velikosti notranjosti kurišča in izvedbi različnih vrst zasteklitev. Odločilno pri izbiri kurišča pa je ali proizvajalec pri proizvodnji in razvoju temelji na optimiranju cene ali temelji na optimiranju funkcionalnega delovanja!

Kamini Palazzetti

Proizvajalci ločujejo med tremi vrstami kurišč:
- toplozračni,
- akumulacijski,
- kotlovni-toplovodni.

TOPLOZRAČNI KAMINI

Preko toplega zraka lahko v prostor nad kuriščem v zelo kratkem času dovedemo zelo veliko toplote. Ta koncept se uporablja v primerih, ko je potrebna visoka ali srednja ogrevalna sposobnost (več kot 4 kW), kot je nap. v starih objektih in v velikih prostorih. Pri toplozračnih kaminskih kuriščih kroži zrak navadno znotraj kurišča preko ogrevalnega nastavka in pločevinaste površine, se tako zelo hitro segreje in nato skozi toplozračno rešetko ali toplozračni jašek direktno v prostor, ki ga ogrevamo.

AKUMULACIJSKI KAMINI 

Najbolj prijetna toplota se sprošča preko sevanja z uporabo šamotne obzidave ali akumulacijske obloge. Koncept toplotnega sevanja se uporablja takrat, ko potrebujemo nizko, dolgo obstojno in enakomerno ogrevanje. S šamotno obzidavo ali akumulacijsko oblogo se toplota v njej kopiči in dolgotrajno oddaja v prostor. Za tak način izvedbe se danes uporabljajo poseben narejena kaminska kurišča, ki imajo enako vlogo kot stare lončene peči.

KOTLOVNI- TOPLOVODNI KAMINI

Če gorišče nadgradimo s kotlom, dobimo še dodatno možnost ogrevanja. Govorimo o vodnem izmenjevalniku toplote, kotlovni oblogi ali obojem. Pri vseh oblikah kotlov se velik del toplotnih zalog shranjuje v obliki vroče vode. Gre za zaloge toplote, kije lahko uporabna tudi kasneje. Takšne peči ne proizvajajo le trenutno uporabne toplote, temveč tudi toploto na zalogo. Kadar želimo na ogrevanje s kaminom priključiti še centralno ogrevanje, je takšen kamin prava izbira.

kaminska kurišča

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.