Promocija

Kaminske peči na polena PALAZZETTI

Kaminske peči

Palazzettijeve kaminske peči so narejene in testirane po vseh varnostnih pravilih in normativih kot jih narekuje Evropska direktiva.

Kaminske peči na polena klikni vsi modeli 

Kaminska peč je peč, ki se običajno postavi v dnevni prostor. Razlika med kamini in kaminskimi pečmi je v tem, da so peči že izgotovljene vključno z oblogo, ki je lahko iz jekla ali iz keramike. Pri kaminu imamo kaminski vložek, ki ga moramo še obdelati. Peči dosegajo visoke izkoristke. Pri pečeh, ki so namenjene priklopu na centralno in za gorivo uporabljajo polena je po predpisih potreben zalogovnik, saj ne moremo nadzorovati količine gorenja in je višek potrebno usmeriti drugam.

Osnovna razlika med toplozračnimi pečmi in pečmi za centralno ogrevanje je:

1. Toplozračna peč segreva prostor (ali več) z oddajanjem toplote s sevanjem ali vpihovanjem zraka v prostor.

2. Peč za priklop na centralno ogrevanje pa se veže na ogrevalni krog enako kot plinskaoljna ali peč na elektriko, ki jo imate; s to razliko, da vam ustvari prijeten ambient v bivalnem prostoru. Postavitev prostora mora omogočati cevne povezave od peči do centralnega ogrevalnega kroga.

V kolikor želite nadomestiti kotel (obstoječ plinski kotel, kotel na olje, polena ali elektriko), je vsekakor najboljša izbira kaminska peč s priklopom na centralno ogrevanje, ki deluje na popolnoma enak način kot kotel v kurilnici. Izbirate lahko med kaminskimi pečmi na polena ali pelete.

Obseg dela pri kaminski peči ali kotlu v kurilnici je popolnoma enak. Če imate doma kotel na polena, morate le-te sami nalagati v kotel, če želite, da vam je toplo. Enako je pri kaminih na polena.

Kaminska peč z razvodi in ventilatorjem omogoča izdelavo toplozračnih kanalov po katerih potuje topel zrak in s katerimi lahko ogrevate več prostorov. Ogrevate lahko tudi bolj oddaljene prostore ter prostore, ki so v nadstropjih.

Toplozračne kaminske peči brez razvodov so namenjene ogrevanju bližnjih ter sosednjih prostorov v katere toplota prehaja sama. Seveda so cenovno ugodnejše, vendar je delno še vedno potrebno ogrevati na osnovno centralno ogrevanje. Toploto oddajajo v prostor s sevanjem skozi steklo, če so obdane z akumulacijsko oblogo tudi še sevajo, največ toplote pa pri teh pečeh doprinese ventilator, ki topel zrak vpihuje v prostor.

Hermetično zaprte – na dolgi rok definitivno dobra odločitev, saj s preprečevanjem vdora hladnega zraka v prostor zagotavlja konstantno temperaturo in ne porablja kisika iz prostora, ker se kisik dovaja skozi dvo-plaščni dimnik. Pogoj za vgradnjo takšne peči je seveda izdelava ustreznega dimnika.

Radiacijske peči nimajo ventilatorja in ogrevajo prostor izključno s sevanjem. So izjemno tihe saj ni ventilatorja, posledično je zato tudi manjša poraba električne energije, dodatno pa se lahko izkoristek poveča z izborom peči, ki je obdana s keramiko, ki toploto akumulira, in jo oddaja v prostor še 6-8 ur, tudi ko peč ni v delovanju. Predvsem vpliva na ugodje bivanja.
Ventilacijske peči delno oddajajo toploto v prostor s sevanjem skozi steklo. v kolikor so obdane z akumulacijsko oblogo sevajo še dodatno. Največ toplote pa doprinese ventilator, ki vpihuje topel zrak v prostor.

kaminska peč

Kaminske peči na pelete - CALUX

Kaminske peči na pelete

Kaminske peči na pelete: klikni vsi modeli

Razvoj in tehnologija
 kaminskih peči na pelete CALUX

Kaminske peči na pelete CALUX so visoko tehnološko napredni izdelki prav zaradi visokih vlaganj v razvoj in inovacije. Njihovi peči izpolnjujejo vse pogoje, s čimer se pridobi certifikate skladno z najstrožjimi standardi uglednih evropskih organizacij in inštitutov. Njihovi izkoristki glede porabe goriva- pelet so izredno visoki, kar pomeni, da imajo učinkovito izgorevanje in majhne količine emisij škodljivih plinov v ozračje in posledično zagotavljajo visoko učinkovitost ogrevanja in nizke stroške.

100% testiranje

V vseh fazah proizvodnje peči na pelete toplozračne in tiste, ki se priklopijo na centralno ogrevanje strokovnjaki izvajajo visok nadzor nad proizvodnjo in kvaliteto
Končna kontrola kakovosti vključuje:
- hidravlični preskus tesnjenja na pečeh na pelete, ki so namenjene priklopu na centralno ogrevanje;
- simulacijo in preizkušanje dejanske uporabe vseh elektromehanskih in elektronskih komponent.
Vsak izdelek, ki gre v nadaljnjo prodajo in uporabo je s strani CALUX-a preizkušen in potrjen ter certificiran v skladu z najstrožjimi standardi.

Peči na pelete so opremljene z nekaterimi varnostnimi napravami.
Sonda temperature dimnih plinov: Ta naprava omogoča odčitavanje temperature dimnih plinov in zagotavlja učinkovito in nadzorovano delovanje izdelka;
Sonda za merjenje temperature vode: Omogoča odčitavanje temperature vode v kotlu  
Sonda za temperaturo peletnega rezervoarja: Neprekinjeno zaznava temperaturo rezervoarja; v kolikor je presežena mejna varnostna vrednost povzroči zaustavitev delovanja sistema;
Varnostni ventil;
Tlačni vodni senzor;
Sobni termostat: Omogoča stalno spremljanje in zaznavanje temperature v ambientu
Merilnik pretoka za merjenje hitrosti vstopnega zraka.

kaminska peč

KAMINSKE PEČI PREBERI VEČ....

stran je v pripravi

g

Kaminske peči na polena-RIKA

PRED DAVNIMI ČASI JE BILO PRIŽIGANJE OGNJA VZNEMIRLJIVO.

Kamini Rika:  klikni vsi modeli: 

PRIŽIGANJE OGNJA JE DANES PONOVNO VZNEMIRLJIVO.

Doživite vznemirjenje, ki ga pričara ogenj. Pred vami so RIKI-ne najnovejše ročno izdelane peči na drva, v najrazličnejših modelih, ekonomične ter poleg tega okolju prijazne!

OBSTAJA NEKAJ, KAR SE UJEMA Z VSAKIM STILOM UREJENOSTI BIVALNIH PROSTOROV

Vsakdo potrebuje toploto. Nimajo pa vsi enakega okusa. To je razlog, da v RIKI usklajujemo svoje modele z vašim načinom življenja. Paleta RIKI-nih peči na drva se razteza od praktičnih do ekstravagantnih, od galerijskih do udobnih – skratka, RIKI-ne peči na drva ustrezajo vsakemu prostoru.

IZDELANE ZA NOVO TISOČLETJE

RIKA povezuje tradicijo s prihodnostjo. Gradimo na tradiciji, ker je naš uspeh zgrajen na zanesljivi kakovosti ročnega dela; vsak izdelek je individualno zasnovan in izdelan z rokami naših mojstrov rokodelcev. Gradimo na prihodnosti, ker prav tako kot kakovost cenimo in sledimo najmodernejšim izdelovalnim tehnikam. Naša fleksibillnost traja. V RIKI traja že 50 let.

OBLIKA IN TENKOČUTNA DRUGAČNOST

Danes je oblika vse prepogosto enačena z modo. Takšna pot se nam ne zdi prava. Z našimi 
izdelki vam želimo nuditi dolgotrajno zadovoljstvo, zato je v RIKI oblika vedno v službi praktičnosti – oblika sledi funkcionalnosti, ki tako tudi izgleda dobro.

EKONOMIČNO, HITRO IN ČISTO, PREDVSEM SPOMLADI IN JESENI


Če se ogrevate na drva, se ogrevate na okolju prijazen način – še posebej, če uporabljate RIKIne izdelke. Zakaj? Ker je izgorevanje v RIKInih izdelkih optimalno; RIKA je namreč patentirala »zračno cev« (air duct) v številnih evropskih državah. Takšno izgorevanje znižuje emisije ter varčuje z gozdovi. Zato so RIKIne peči na drva najboljši in najbolj okolju prijazni ogrevalni sistemi kjerkoli. 

kamini Rika

Kamini na BIO-ETANOL

Kamini - biokamini na bioetanol

Modeli kaminov: klikni vsi modeli...

Sedaj lahko ob ognju in toplini uživate tudi tisti, ki si zaradi konstrukcijskih lastnosti stanovanja ali hiše ne morete privoščiti kamina na polena ali pelete, saj kljub ognju ne potrebujete dimnika. Pomemben podatek je ta, da pri gorenju bioetanola ne nastajajo saje kot tudi ni ogljikovega monoksida. Kurišča kaminov na bioetanol so odprta in potreben zrak, ki ga potrebujejo za gorenje jemljejo iz prostora.

Zakaj jih imenujemo BIO-KAMINI?

Ti kamini za svoje gorivo uporabljajo bioetanol, ki je etilni alkohol. Izdelan je iz večkrat prečiščenega in filtriranega alkohola. To vrsto alkohola pridobivajo iz koruze, krompirja ali melase. Ker pri uporabi tega goriva ni emisij škodljivih plinov v ozračje oz so zanemarljivi za njih uporabljamo izraz BIO – KAMINI.

Ogljikov dioksid in voda

Stranska produkta, ki nastaneta pri gorenju bioetanola sta:
ogljikov dioksid in
- vlaga.
Oba stranska produkta nastajata v majhnih zanemarljivih količinah in ju ne zaznavamo

Kamini na bioetanol se lahko uporabljajo za ogrevanje ali kot dekorativni kamini, ki služijo kot dekoracija prostoru. Namenjeni so vsem tistim:
- ki nimate možnosti postavitve in priklopa na dimnik; 
- tistim, ki želite posedati ob čaru domačnosti in pridihu romantičnega ognja ter 
- tistim ki se ne želite ukvarjati s poleni, sajami, dodatnim čiščenjem…

kamini biokamini

kamini na bioetanol

 

Podkategorije

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.