Promocija

Kaminske peči na polena PALAZZETTI

Kaminske peči

Palazzettijeve kaminske peči so narejene in testirane po vseh varnostnih pravilih in normativih kot jih narekuje Evropska direktiva.

Kaminske peči na polena klikni vsi modeli 

Kaminska peč je peč, ki se običajno postavi v dnevni prostor. Razlika med kamini in kaminskimi pečmi je v tem, da so peči že izgotovljene vključno z oblogo, ki je lahko iz jekla ali iz keramike. Pri kaminu imamo kaminski vložek, ki ga moramo še obdelati. Peči dosegajo visoke izkoristke. Pri pečeh, ki so namenjene priklopu na centralno in za gorivo uporabljajo polena je po predpisih potreben zalogovnik, saj ne moremo nadzorovati količine gorenja in je višek potrebno usmeriti drugam.

Osnovna razlika med toplozračnimi pečmi in pečmi za centralno ogrevanje je:

1. Toplozračna peč segreva prostor (ali več) z oddajanjem toplote s sevanjem ali vpihovanjem zraka v prostor.

2. Peč za priklop na centralno ogrevanje pa se veže na ogrevalni krog enako kot plinskaoljna ali peč na elektriko, ki jo imate; s to razliko, da vam ustvari prijeten ambient v bivalnem prostoru. Postavitev prostora mora omogočati cevne povezave od peči do centralnega ogrevalnega kroga.

V kolikor želite nadomestiti kotel (obstoječ plinski kotel, kotel na olje, polena ali elektriko), je vsekakor najboljša izbira kaminska peč s priklopom na centralno ogrevanje, ki deluje na popolnoma enak način kot kotel v kurilnici. Izbirate lahko med kaminskimi pečmi na polena ali pelete.

Obseg dela pri kaminski peči ali kotlu v kurilnici je popolnoma enak. Če imate doma kotel na polena, morate le-te sami nalagati v kotel, če želite, da vam je toplo. Enako je pri kaminih na polena.

Kaminska peč z razvodi in ventilatorjem omogoča izdelavo toplozračnih kanalov po katerih potuje topel zrak in s katerimi lahko ogrevate več prostorov. Ogrevate lahko tudi bolj oddaljene prostore ter prostore, ki so v nadstropjih.

Toplozračne kaminske peči brez razvodov so namenjene ogrevanju bližnjih ter sosednjih prostorov v katere toplota prehaja sama. Seveda so cenovno ugodnejše, vendar je delno še vedno potrebno ogrevati na osnovno centralno ogrevanje. Toploto oddajajo v prostor s sevanjem skozi steklo, če so obdane z akumulacijsko oblogo tudi še sevajo, največ toplote pa pri teh pečeh doprinese ventilator, ki topel zrak vpihuje v prostor.

Hermetično zaprte – na dolgi rok definitivno dobra odločitev, saj s preprečevanjem vdora hladnega zraka v prostor zagotavlja konstantno temperaturo in ne porablja kisika iz prostora, ker se kisik dovaja skozi dvo-plaščni dimnik. Pogoj za vgradnjo takšne peči je seveda izdelava ustreznega dimnika.

Radiacijske peči nimajo ventilatorja in ogrevajo prostor izključno s sevanjem. So izjemno tihe saj ni ventilatorja, posledično je zato tudi manjša poraba električne energije, dodatno pa se lahko izkoristek poveča z izborom peči, ki je obdana s keramiko, ki toploto akumulira, in jo oddaja v prostor še 6-8 ur, tudi ko peč ni v delovanju. Predvsem vpliva na ugodje bivanja.
Ventilacijske peči delno oddajajo toploto v prostor s sevanjem skozi steklo. v kolikor so obdane z akumulacijsko oblogo sevajo še dodatno. Največ toplote pa doprinese ventilator, ki vpihuje topel zrak v prostor.

kaminska peč

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje ob njeni uporabi. Bistveni piškotki potrebni za delovanje strani so bili že nastavljeni. Za več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo in kako jih izbrisati, poglejte Varovanje zasebnosti.

Sprejemam piškotke s te strani.